browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Biografi

 

Ecke Bergman började spela musik tidigt och det första instrumentet som väckte intresse var trummor. Efter ett par år av trummande och lektioner i slagverk så gick intresset över mer och mer till gitarr. I sjunde klass började intresset för gitarren växa och att spela i band var den stora drömmen. Vi den här tiden var det hårdrocken som dominerade och Ecke var en av medlemmarna i Riddarrockbandet ”Valiant”. Valiant spelade in flera bra demos men det blev inte mer just då. Valiant finns fortfarande idag och har man inte hört dom så bör man göra det, metall, folkmusik och progg i en melodiös intressant mix. Efter en tid så lämnade Ecke bandet för att starta ett band som var mer poporienterat. Med ”The Minstrels” tillsammans med bl.a Joachim Rogalski så vann de Telgerocken och det såg lovande ut.

Men 19 år åkte Ecke och Joachim till Los Angeles med några goda vänner för att gå Guitar Institute of Technology, en dröm sedan länge som besannades. Och efter hemkomsten spelades det en del på pubar och barer, dock mest covers. Dock så bestod den egna drömmen att skriva eget och att få göra sin egen grej. 2002 tog Ecke med sig familjen till Australien för att läsa teologi och ta flygcertifikat för att kunna tjänstgöra som Pilot för organisationen MAF. Ecke spelade in sin första CD ”All about Grace” i en studio i Australien. Efter två år som flygare i Norra Territoriet så var det dags för hemresa och CD skiva nummer två, nu kom Ändliga Värld Oändliga himmel som helt är skriven på svenska ut, med denna CD är Ecke ute och spelar så mycket det går och hittills har även tre videos spelats in.

Ecke verkar flitigt som musikledare och turnerande artist och arbetar idag som Kommunikationschef på MAF och berättar ofta om detta viktiga arbete med att hjälpa fattiga och utsatta människor i svårtillgängliga områden i kombination med musiken.

Låtarna från den första skivan Ändliga Värld Oändliga himmel  har blivit mycket väl mottagna och dessa låtar väntar nu på att få vidröra fler människor och ge dem hopp om framtiden.

Tredje albumet Eldsånger kom 14 April 2017. Det är en skiva med gamla psalmer och väckelsesånger allt från Luther till Theofil Engström. Sånger fulla av kraft, glöd och liv. Skivan släpps av skivbolaget David Media.

Den första singeln ”Håll mig en gång till”  från nya skivan kom ut under hösten 2017. Mer är på gång och den andra singeln Blod Svett & Tårar är beräknad för release i mars 2018. Albumet beräknas färdigt hösten 2018.

Kontakt och bokningar ecke (a) eckebergman.se eller telefon 070-533 63 73.

 

 


One Response to Biografi

 1. Wisam

  Jag tycker att Erik har mycket att ge . Han är begåvad . Jag hörde hans lovsånger från en skiva som min vän hade den.
  Jag tyckte de är ändliga och fantastiska.
  Speciellt ;Vila nu ; den tar mig uppåt till himlen .

  Big love Erik

  Mvh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>